TABOR V LOGARSKI DOLINI

Najstarejši otroci iz skupin Veverice, Metulji in Sovice so se z vzgojiteljicami odpravili na tridnevni tabor v čudovito Logarsko dolino.

V družinskem penzionu Eko hiša Na razpotju nas je pričakala vodja penziona Andreja. Ob predstavitvi programa tabora nam je s škratom Storžkom povedala, kaj vse bomo delali v teh treh dneh. S pastirico Mico smo filcali – naredili izdelke iz filca (risali smo na volno), zvečer pa smo imeli plesno zabavo v seniku ob znanih otroških pesmih.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili v Pravljični gozd. Glasno smo priklicali škrata Nejka, ki nas je popeljal skozi gozd in nam pripovedoval o znanih Grimmovih in Andersenovih pravljicah, nekaj tudi o legendah iz solčavskih krajev. Pot skozi gozd nas je peljala mimo različnih lesenih hišic, znanih likov in objektov. Videli smo hišico Janka in Metke, srečali Petra Klepca, Zvezdico Zaspanko, Bicko – solčavsko ovco, tam so bili motivi iz Rdeče kapice, Volka in sedem kozličkov, Muce Copatarice in nekateri liki iz pripovedk iz domačih krajev … Z zanimanjem smo poslušali škrata Nejka in uživali v gozdu, na koncu pa poiskali skriti zaklad – puding z gozdnimi sadeži, katerega smo našli prav v hišici Janka in Metke. Komaj smo čakali, da se z njim posladkamo. Popoldne smo šli na dolg sprehod z gozdnim pedagogom Markom. Med potjo nas je seznanil z listavci in iglavci, opazovali smo naravo, pozdravili in objeli vsak svoje drevo. Najbolj nas je navdušil mogočni slap Palenk, kjer smo se tudi skupinsko fotografirali. Ker je bilo v teh dneh toliko dežja, smo lahko opazili še en slap – slap Sušica, ki nastane ob takem deževju in je tudi višji od slapa Palenka. Kljub hladnemu vremenu smo vztrajali in celo doživeli močan naliv.

Zadnji dan nas je zeliščarka Mojca peljala skozi gozd in nam povedala veliko zanimivosti o zdravilnih rastlinah (kaj lahko naredimo s smrekovimi vršički, o brinu, bukvi) in gozdnih živalih (srnah, vevericah in o najhitrejši ptici na svetu, ki živi tudi pri nas, sokolu selcu), predvsem pa, kako se moramo vesti v gozdu.

Na taboru nam je bilo zelo všeč, nekateri bi še kakšen dan podaljšali naše bivanje v Logarski dolini. Preživeli smo zelo prijetne, poučne in nepozabne trenutke. Dogodke iz tabora si bomo sestavljali še doma s starši …

 

Zapisala Saša Dolar

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja