Otroci iz Vrtca Trzin so uživali na snegu

Med  30. 11. in 2. 12. je skoraj 50 najstarejših otrok iz skupin Čmrlji, Ptički in Sovice  odšlo v CŠOD Prvine nad Trojanami z namenom preživeti zadnje jesenske dneve malce drugače kot doma.

Že ob vzpenjanju avtobusa proti Prvinam je malčke preplavilo navdušenje ob padajočih snežinkah ter očem prijetni snežni odeji, ki je vse tri dni našega bivanja izvrstno motivirala mladež za številne aktivnosti na prostem. Čez dan smo gradili snežne gradove, zasilne bivake in snežake, iskali in prepoznavali sledove živali, premagovali poligone, se kepali, iskali pot iz labirinta, odšli na nočni pohod z lučkami ter si za piko na i privoščili tudi sankanje na bližnjem smučišču! Na zimske razmere smo bili kar dobro pripravljeni, obutev in kombinezone ter rokavice pa smo tekom dneva večkrat hitro posušili v za to namenjenih prostorih in napravah. Seveda pa smo odlično izkoristili tudi učilnice in večnamenski prostor v domu: jutranja telovadba z jogo za otroke, likovno ustvarjanje, gibalna delavnica, igre v kotičkih, rajalne in štafetne igre, zabavno urjenje spomina ter pozornosti, pravljični kotiček, družabno srečanje s plesom, spoznavanje zgodbic o škratku Perkmandelcu ter zanimivosti nekdanjega rudnika v bližini, mini kino pred spanjem …. , pa še kaj bi se našlo. Otroci so bili nastanjeni v prijetnih opremljenih sobah v zasedbah 4-5 sovrstnikov, smeh in dobra volja pa sta nas spremljala vse tri dni (kot tudi sneg, ki je ponoči pridno naletaval in bil tako velika dodana vrednost programa). Domotožje je bilo kajpak prisotno ves čas (starši, ko bi vedeli, kako vas otroci pogrešajo!!), vendar razen kakšne solzice tu in tam, zlasti čez noč, večje »krize« ni bilo in so se otroci v glavnem dobro držali ter bodrili drug drugega.

Tabor na Prvinah je minil v prijetnem vzdušju, otroci so se lahko preizkusili in dokazali v številnih aktivnostih, sklepali nova prijateljstva ter predvsem uživali v nekoliko drugačnem okolju kot sicer, ves čas pa smo jih spodbujali ter motivirali k sodelovanju v skupini in čim večji samostojnosti.

Prijazno osebje ter izkušeni vaditelji že omenjenega CŠOD so se izkazali z veliko gostoljubnostjo ter zvrhano mero dobre volje, trzinske »vrtičkarje« pa so na Prvinah dan in noč spremljale Tjaša, Anja, Mira, Manica ter Nina. 

Napisal: Gašper Ogorelec

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja