Malčki Vrtca Trzin so si v začetku decembra ogledali praznično obarvani predstavi, obdaril pa jih je tudi Miklavž

“Vrtičkarji” enot Žabica in Palčica so kar dva dneva zapored uživali kot gledališko občinstvo, v svet domišljije pa sta jih popeljali predstavi “Izgubljeni škrat” ter “Jelkin čudež”.

V prvi so pomagali škratom, ki so med pripravljanjem daril v eno izmed škatel po pomoti zavili tudi prijatelja Lenija. Zabavnih zapletov ni manjkalo, nastopajoči in pozorni mladi gledalci pa so s skupnimi močmi razvozljali uganko ter poskrbeli za srečen konec ter pravočasno obdaritev otrok v Snežni ulici. Predstavo so odlično odigrali dijakinje in dijaki Gimnazije in Srednje šole Rudolfa Maistra iz Kamnika, za prijazno gesto pa si zaslužijo vse čestitke in pohvale.

Gledališče Ku-Kuc  pa je za vrtčevsko mladež predstavilo deklico Jelko, ki na podstrešju odkrije cel kup odsluženih predmetov in igrač, ki si zelo želijo družbe otrok, še bolj pa, da bi postali darila za njih. Radio, punčka iz cunj, pisan dežnik, avtomobilček, žoga ….  Jelka verjame v čudeže, še bolj pa malo občinstvo in srečen razplet je tu, kot je tudi prav!

Majhni in malce večji smo uživali v obeh predstavah ter z aplavzom nagradili vse nastopajoče, ki so pripravili prijeten uvod v prihajajoče praznične dni. Ob vrnitvi v svoje skupine pa so Medvedki, Veverice, Sovice   … doživeli še eno prijetno presenečenje: prav vse vrtčevske otroke je obdaril Miklavž ter tako še polepšal veseli december.

Za darila je poskrbelo trzinsko Društvo prijateljev mladine, prav tako pa je vrtcu znova podarilo prijetno gledališko predstavo (Ku-Kuc, »Jelkin čudež«), za kar se najlepše zahvaljujemo.

Napisal: Gašper Ogorelec, Vrtec Trzin

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja