DOGAJANJE V OKTOBRU

Oktober smo začeli z aktivnim Tednom otroka. Letošnja rdeča nič projekta je bil naslov: ZAKAJI IN ZATOJI …..RADOVEDNOSTI.  Nekatere skupine so raziskovale eksperimente, druge skupine so raziskovale kaj otroke zanima in iskale odgovore v knjigah, revijah, na računalniku, telefonu. Prav vsi otroci pa so uživali v raziskovanju svojih radovednosti in vsak dan so nekaj novega spoznali in pridobili.

V skupini Veveric smo se lotili gradnje Veveričjega brloga iz naravnih materialov in kuhanja odličnega grozdnega soka, grozdne vrste Jurka. Otroci so bili nad njim navdušeni, Najprej je bilo potrebno očistiti grozdje in obrati lepe grozdne jagode, kakšna je hitro smuknila v otroška usta, prav tako tudi vzgojiteljeva niso bila prazna, saj tako dobremu grozdju se je le stežka upreti. Nato smo grozdne jagode zalili z vodo in kuhali na počasnem ognju. Kompot smo ohladili kar na terasi, medtem pa odšli na sprehod. Grozdne jagode smo stisnili in odcedili, ter tako pridobili grozdni sok. Bil je božansko sladek.

V sredo, 18. 10. 2023 pa nas je v vrtec obiskalo gledališče Ku-Kuc s predstavo Črtek v mestu. Predstavo je financiralo Društvo prijateljev mladine Trzin. Otroci so spoznavali živali v živalskem vrtu ter prometna pravila, ki so bila za marsikaterega otroka prav zares smešna.

Občina Trzin nas je povabila k sodelovanju v akciji Rožnati oktober in otroci so ob posaditvi češnje deklamirali Veverico Pekarico (D. Zajc) ter zapeli pesmico Dobro jutro, dober dan.

Vrtčevske skupine so imele tudi srečanja s starši in pohode na Rašico, kjer se jih starši radi udeležijo.

Skupina metulji pa so zadnji dan pred počitnicami priredili čisto zares pravi ples v maskah za praznovanje noči čarovnic. Zjutraj jih je pričakala okrašena igralnica

Najmlajši otroci pa že prav pogumno spoznavajo svet okrog vrtca in se odpravljajo raziskovat Trzin v vozičku. Preizkušajo gibalne sposobnosti in se igrajo, plešejo in pojejo s svojimi vzgojiteljicami.

Oktober je bil mesec poln dogodivščin in marsikatero dogodivščino sem zagotovo še izpustila. Mogoče pa jo zapišemo v novembrskih raziskovanjih.

Napisala: Monika Škerjanc

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja