PESTER MAREC V SKUPINI SOVICE

Prihaja pomlad in vse kar je z njo povezano! Sovice tudi v mesecu marcu ne sedimo »križem rok«, saj se okrog nas toooooliko dogaja!

Obiskali smo občinsko knjižnico v bližnjem CIH, kjer nam je prijazna bibliotekarka Zdenka povedala marsikaj zanimivega o knjigah, tudi mi pa smo vedeli veliko o rokovanju z njimi, naštevali smo naše najljubše pravljične junake, reševali zabavne uganke ter si v preddverju ogledali tudi slikarsko razstavo.

Obiskala nas je tudi študentka medicine, Sara Čehič in nam z asistentko Ulo (»članica«  Sovic predstavila številne zanimivosti anatomije (ob pomoči okotnjaka ter torza z organi) , oživljanja ter nudenja prve pomoči – v pravem pomenu besede smo tako združili prijetno s koristnim, obnovili svoje znanje ter se preizkusili v povijanju »poškodb«, in prepoznavanju znakov bolezenskih stanj.

Ker je vreme kot naročeno za gibanje na prostem smo si ogledali tudi pripravo njiv in vrtov po zimskem mirovanju (videli in doživeli smo marsikaj zanimivega) na Mengeškem polju in uživali v brezmejnih širjavah.

Kot se spodobi, smo za Dan žena in praznik mučenikov z unikatnimi likovnimi izdelki obdarili mamice, očke ter zaposlene v vrtcu in šoli, polepšali pa smo dan tudi starejšim v Domu starostnikov: zapeli smo venček pomladnih, s papirnatimi cvetovi obdarili zelo hvaležno občinstvo ter obljubili, da jih kmalu znova obiščemo – medgeneracijsko sodelovanje v pravem pomenu besede!!!

Nastop s pomladnim »repertoarjem« smo nato nadgradili tudi s počastitvijo Gregorjevega ob Pšati (ter zvedavo oprezali, če se ptički že ženijo) nekaj dni kasneje, vsi pa že nestrpno pričakujemo najlepši letni čas v našem kraju!

Napisal: Gašper Ogorelec

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja