Sovice, Ptički in Čmrlji smo spoznavali človeško telo

V tednu od 9. do 13. 1. smo vse tri predšolske skupine pobliže spoznavale človeško telo (sestava, naloge in delovanje organov, skrb za zdravje ….). Nadgradili smo naše znanje, si ogledali s tem povezan slikovni material ter video vsebine, v ponedeljek in torek pa nam je svoj poklic na malčkom zelo všečen in zabaven način predstavil tudi gospod zdravnik rentgenolog Črt Langel (Petrov očka), za kar se mu najlepše zahvaljujemo. 

Zanimivo temo smo dodatno popestrili s poučnimi plakati mišic, živčevja ter okostja, najbolj zanimiva rekvizita pa sta bila model telesa z notranjimi organi ter čisto pravi človeški skelet v naravni velikosti (vse omenjeno so nam velikodušno posodili šolniki iz kabineta biologije.

Za piko na i smo v igralnici Sovic postavili skoraj čisto pravo ordinacijo – s številnimi pripomočki in sanitetnim materialom ter se v njej tudi igrali ter obnavljali usvojeno. Čakalnih vrst skorajda ni bilo, na veliko veselje zvedavih bodočih prvošolcev pa smo tako združili prijetno s koristnim!

Gašper Ogorelec

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja