Prireditev ob zaključku projekta “Z igro do prvih turističnih korakov – Znani Trzinci”

V  petek, 31. 5. 2019, smo imeli v vrtcu prav posebno dopoldne, saj smo imeli v gosteh »znane Trzince«. To je bila namreč tema celoletnega projekta Z igro do prvih turističnih korakov – posebnosti našega kraja. Letos smo se dotaknili Velikih ljudi našega Trzina, spoznavali njihovo delo in jih seveda povabili tudi medse. Tako smo pobliže spoznali našega župana in njegovo delo ter občino, v kateri deluje. Sprejel nas je v njegovi pisarni in nam na privlačen način razložil, kaj vse je njegovo delo.
V vrtcu so nas obiskali rogist, g. Ivo Kozarič. Gospod je s seboj prinesel lovski rog, mali lovski rog, trobento, malo trobento in krilnico, tako da smo hkrati spoznali še več trobil, ki jih do sedaj nismo še nikjer videli. Otroci so odprtih ust poslušali njegovo življenjsko zgodbo še bolj pa so bili navdušeni nad njegovim igranjem in glasnim zvokom, ki so ga povzročala trobila. Navdušenost nad trobili se je v veliki meri razplamenela, ko sem otrokom povedala, da bodo tudi sami imeli možnost izdelati svojo lastno trobento.
Veliko veselje je bilo tudi, ko nas je v vrtcu obiskal kipar, g. Jernej Mali, oče deklice, ki je s sabo prinesel glino in vse pripomočke za čarobno ustvarjanje. Naša igralnica se je spremenila v ustvarjalnico, nastali so prav luštni izdelki, katere je potem naš gost v peči tudi zapekel.
Prav posebno energijo pa je v vrtec prinesla zdravnica, ga. Katja Miličevič, ki nam je v okviru svetovnega dneva zdravja predstavila svoj poklic in kaj vse lahko že kot mali otroci storimo za svoje zdravje.
Seveda smo se spomnili tudi na znano ilustratorko, go Polono Lovšin. Ker otroci zelo radi listajo po slikanicah, še raje pa jim prisluhnejo, smo se odpravili v knjižnico, kjer smo s pomočjo knjižničarke poiskali kar nekaj slikanic, ki jih je ilustrirala Lovšinova. Otroci so potem poustvarjali ilustracijo, ki so si jo izbrali.
Nismo pozabili niti lastnice znanega gostišča v Trzinu, ge. Maje Narobe, ki nas je prijazno postregla s sladico, medtem ko je razlagala, zakaj je njihova gostilna tako uspešna;  znanega motociklista, Janka Štefeta; delovnega, a vedno dobrovoljnega mizarja, g. Pevca ter na naše »angele varuhe«, gasilce.

Ob zaključku projekta, smo priredili razstavo vseh izdelkov, ki so nastali v okviru projekta.  Kot se za pravi veliki dogodek spodobi, smo pripravili tudi krajši kulturni program z nastopi otrok.
Dopoldne je minilo v znamenju smeha in dobre volje, za povrhu pa se nam je po dolgem času nasmehnilo tudi sonce, ki si je končno utrlo pot izza oblakov.

Romana Uršič

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja