Plavalni tečaj

PRILAGAJANJE NA VODO

Trzin, 17. 11.2014

Otroci treh skupin enote Palčica so nestrpno odštevali dni, ko jih je prijazen voznik avtobusa zapeljal v Ljubljano na Fakulteto za šport. Ob izstopu so vsi skrbno preverili, če imajo svoje nahrbtnike. Tokrat se v njih ni skrivala samo malica, temveč tudi plavalna oprema. Čakal jih je petdnevni tečaj plavanja.

2014_11_plavalni_tecaj (2)     2014_11_plavalni_tecaj (1)

Vsi otroci so komaj čakali, da začofotajo v bazenu. Pred tem se je bilo seveda treba preobleči v kopalke, kar pa je šlo, na presenečenje vzgojiteljic, zelo hitro in brez težav. Vaditelji plavanja so otroke seznanili s pravili in pomenom razgibavanja pred plavanjem, nato pa dejavnosti v vodi nadaljevali po skupinah glede na predznanje.
Da pa so v petih dneh tečaja otroci čofotanje nadgradili in postali boljši, se gre zahvaliti srčnim vaditeljem in vaditeljicam plavanja, ki so s svojo pojavo, igrivostjo, neizmerno potrpežljivostjo in zabavno animacijo pritegnili prav vsakega otroka. Otroci niso bili le udeleženci plavalnega tečaja, ampak otroci, ki so bili deležni tako skupinskega kot individualnega vodenja in pomoči.
Kljub obilici dela je bilo ves čas slišati otroški smeh in navdušenje. Končni rezultat tečaja je bil navdihujoč, saj so vsi otroci napredovali, nekateri celo splavali, plavalci pa izpopolnili plavalno tehniko.

2014_11_plavalni_tecaj (4)    2014_11_plavalni_tecaj (3)

Zadnji dan tečaja je otroke čakal še »preizkus znanja« in podelitev diplom. Vaditelji plavanja so otrokom pripravili prav posebno presenečenje iz balonov, ki so jih zvijali in oblikovali in … balon se je spremenil v meč, srce in rožo! Ročne spretnosti in baloni so otroke navdušili, ob slovesu pa so z njimi ponosno mahali in tako poželi val občudovanja mimoidočih.

Tina Lampreht

Morda vam bo všeč tudi...