V VRTEC SE JE VRNILO VESELJE

V mesecu marcu smo se v vrtcu Žabica Trzin razveselili predstave gledališča KUKUC z naslovom MINI MONI, KAKŠNE BARVE JE POLJUBČEK. Da smo si predstavo lahko ogledali pa smo hvaležni DPM Trzin, ki je poskrbelo za financiranje le te.

Mala Monika je znala narisati čisto vse. Ko pa je želela narisati poljubček, ki ga je dala svojemu kužku Pablu, se je pa znašla v zadregi. Ni vedela, kako naj izbere barvico, s katero bi pobarvala poljubček? Za pomoč je zaprosila otroke iz publike, ki pa prav tako niso bili čisto enotni in prepričani, katera je prava. Tudi prijatelj Gašper ji ni znal pomagati, čeprav je imel na zalogi kup prelepih pesmic. Ko smo se skupaj sprehodili skozi vse barvice ob katerih smo spoznavali in ozaveščali svoja čustva in občutja, nas je pisano glasbeno potovanje pripeljalo do velikega in pomembnega spoznanja. Odkrili smo, da so poljubčki lahko vseh barv!

Po predstavi so otroci lahko božali kužka Pabla,  v  igralnicah pa nato svoja čustva prelili na papir z »barvanjem poljubčkov«.

Mini Moni je navdušila vse, otroke in zaposlene. Še enkrat hvala DPM Trzin in gledališču KUKUC za prečudovito, barvito in malce nabrito predstavo.

Vzgojiteljici: Martina Arnuš in Anja Pfeifer

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja