Od zobne miške do dežele Perkmandeljca

V začetku meseca novembra je otroke drugega starostnega obdobja obiskala zobna miška iz Zdravstvenega doma Domžale, ki otroke ozavešča o pomenu skrbi za zobe. Otrokom je prebrala pravljico o miški Jožici in jim predstavila pravilno nego zob. Otroci so v vrtec prinesli svojo zobno ščetko in zobno pasto ter si v umivalnici skupaj z zobno miško umili zobe. Otroci so imeli na voljo tudi posebne živali, ki so jim lahko ščetkali zobe s posebnimi ščetkami.

V petek, 17. novembra smo praznovali dan slovenske hrane iz izvedli že trinajsti Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji slogan zajtrka se je glasil »Kruh za zajtrk – super dan!,« Otrokom smo postregli lokalna živila, kot so med, maslo, mleko, kruh in jabolka. Glavni namen projekta je, da že najmlajši spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Prav tako je eden od ciljev poudarjanje pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Tako smo se z otroki pogovarjali o pomenu zajtrka, prednosti lokalno pridelanih živil, o pomenu domače pridelave in predelave. Ta dan je našem vrtcu omamno dišalo po sveže pečenem kruhu in žemljicah, ki so jih pekli otroci.

Izpeljali smo tudi prvi tri dnevni tabor otrok v letošnjem šolskem letu, ki je bil prava pustolovščina, polna edinstvenih doživetij. V sodelovanju s Centrom šolskih in obšolskih dejavnostih v Prvinah so se otroci preizkusili v plezanju na drevesa, postali raziskovalci za en dan ter odkrili čarobno deželo Perkmandeljca in njegovih prijateljev. Zakurili so prvinski ogenj, se igrali igre kot nekoč, se preizkusili v različnih ročnih spretnostih in si izdelali čopič iz naravnih materialov. Otroci so se vrnili domov polni novih izkušenj in lepih spominov.

Konec meseca pa se je v našem vrtcu že začutilo praznično vzdušje.  Naš vrtec je dobil novo zimsko preobleko, skupaj z otroki pa smo izdelovali voščilnice za prodajo, s katerimi smo zbirali prostovoljne prispevke.

Prav vsi pa se že veselimo veselega decembra in vsega čarobnega, kar bo prinesel s seboj.

Tina Lampreht

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja