Žabčkov dan

Tudi letos smo se z navdušenjem lotili priprav na tradicionalni Žabčkov dan – praznik našega vrtca, ki je potekal 18. maja 2023 od 17. ure dalje. To je dan, ko naš vrtec in igrišče zaživita še bolj kot ponavadi. Ob pestrih aktivnostih, ki razvajajo prav vse čute, se nam pridružijo otroci vseh starostnih skupin skupaj s svojimi starši.

Otroci so lahko na različne načine urili in preizkušali svoje gibalne sposobnosti: »Slackline«, gibalni izziv, kjer so bile potrebne tudi matematične sposobnosti, tekalne igre ipd. Za dodatno atraktivno zabavo sta poskrbela cirkusanta iz Teatra Cizamo. Našemljena v navihana klovna sta pripravila veliko pisanih pripomočkov za različne gibalne spretnosti, v katerih so se lahko preizkusili prav vsi; od hoje s hoduljami, žongliranja, ciljanja, spretnosti z velikanskimi obroči itn.

Tisti najbolj ustvarjalni so si lahko v delavnici izdelali svojo verižico ali zapestnico, za lepo frizuro pa so poskrbeli v lepotilni delavnici, kjer prav tako ni manjkalo barv za popestritev raznih kitk ali frajerskih irokez.

Ob glasbeni kulisi so vsi uživali v druženju ter razvajali svoje brbončice s sladkim šmornom in sladoledom ter se odžejali z limonado.

Potekal je tudi srečelov z raznolikimi praktičnimi dobitki. Prav vsakemu, ki je kupil srečko in s tem prispeval v sklad vrtca, se najlepše zahvaljujemo. Seveda pa gre zahvala tudi vsem ostalim, ki so kakorkoli soustvarjali ta dogodek ter si vzeli čas za druženje in pestro popoldne.

Zapisala: Mirjana Flajšaker

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja