Zimovanje otrok iz trzinskega vrtca

Sredi februarja je 24 predšolskih otrok iz skupin Sovice, Čmrlji ter Ptički odšlo na 5-dnevno zimovanje, letos pa se je tečaj odvijal malce čez mejo, v idiličnem okolju avstrijskega Bodentala.  Zaradi primernega smučišča in več kot ugodnih snežnih razmer smo se lahko vse dni od jutra do večera zares posvetili zimskim radostim vseh vrst in oblik ter smučarskim izzivom.

Vrtičkarji so vsakodnevno vidno napredovali v smučarskem znanju (že v ponedeljek so bili razvrščeni v skupine glede na predznanje),  saj jih je nekaj že drugi dan samostojno uporabljalo sidro, v petek pa skoraj vsi.

Naj dodam, da je bil vsakodnevni ritual preoblačenja v smučarska oblačila in obuvanje v “pancarje” kar naporen, prav tako pa je energija proti večeru vidno pojemala (a se je nato “čudežno” povrnila po tuširanju ter večerji). Časa za dolgčas enostavno ni bilo, saj je bil tu mini disko, pižama party, pokaži kaj znaš, rajalne igre, igralni kotiček, mini kino, večerni pohod s svetilkami  ….  Otroci so v teh petih dneh naredili velik korak v samostojnost in se trudili po najboljših močeh, za kar si zaslužijo veliko pohvalo! Zdravje nam je dobro služilo, prevelikega domotožja ni bilo, tu in tam pa kakšen dan vendarle, a se je dalo vsakogar potolažiti, stkala pa so se tudi nova prijateljstva in utrdile socialne vezi.

Čeprav so starši preko kratkih zapisov in fotografij vsakodnevno dobivali informacije o razmerah ter počutju otrok v Bodentalu, pa so ob vrnitvi veliko zanimivega povedali tudi mali smučarji sami. Pohvaliti velja organizatorja Janija Muho, vzgojiteljici Manico in Miro, smučarske vaditelje ter osebje v našem hotelu – vsi skupaj so se zares potrudili, da je bivanje «Trzinske SKI reprezentance« potekalo brezhibno, po programu ter v zadovoljstvo otrok.
Lahko sklenem, da je bilo letošnje zimovanje velika preizkušnja za vse, hkrati pa tudi prijetno in zanimivo doživetje ter da bodo imeli trzinski otroci nanj prijeten spomin.

Napisal: Gašper Ogorelec

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja