ZIMOVANJE NA POKLJUKI

V začetku februarja je 26 otrok iz skupin Sovice, Čmrlji, Pikapolonice ter Lisice odšlo na 5-dnevno zimovanje v idilično okolje Pokljuke. Vreme ter snežne razmere so nam bile naklonjene, tako da smo se lahko zares posvetili zimskim radostim ter smučarskim izzivom. Pohvaliti velja organizatorja Tomaža, smučarske vaditelje ter osebje v našem hotelu Jelka – vsi skupaj so se zares potrudili, da je naše bivanje potekalo brezhibno, po programu ter v zadovoljstvo otrok. Otroci so vsakodnevno vidno napredovali v smučarskem znanju (že v ponedeljek so bili razvrščeni v skupine glede na predznanje),  saj jih je nekaj že drugi dan samostojno uporabljalo sidro, v petek pa skoraj vsi.
Naj dodam, da je bil vsakodnevni ritual preoblačenja v smučarska oblačila in obuvanje v “pancarje” kar naporen, prav tako pa je energija proti večeru vidno pojemala (a se je nato “čudežno” povrnila po tuširanju ter smuku v pižamo). Otroci so v teh petih dneh naredili velik korak v samostojnost in se trudili po najboljših močeh, za kar si zaslužijo veliko pohvalo! Zdravje nam je dobro služilo, prevelikega domotožja ni bilo, tu in tam pa kakšen dan vendarle, a se je dalo vsakogar potolažiti, stkala pa so tudi nova prijateljstva in utrdile socialne vezi. Čeprav so starši preko kratkih zapisov in fotografij vsakodnevno dobivali informacije o razmerah ter počutju otrok na Pokljuki, pa so ob vrnitvi veliko zanimivega povedali tudi otroci sami.
Lahko sklenem, da je bilo letošnje Pokljukovanje velika preizkušnja, hkrati pa tudi prijetno in zanimivo doživetje ter da bodo imeli trzinski otroci nanj prijeten spomin.

Gašper Ogorelec

Vrtec Trzin

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja