Septembrske novičke iz vrtca Žabica

September je, ne samo začetek novega šolskega leta za učence in dijake, temveč tudi za vrtčevske otroke. Prvega septembra otroci »zrastejo« za eno leto in praviloma odidejo v drugo igralnico, nekateri v višje nadstropje ali pa celo v Palčico, enoto zraven šole. Ti otroci so »ta veliki«, saj bodo čez leto ali dve že v šoli.

Letos je bilo za »ta velike« otroke nekoliko drugače, saj je bila enota Palčica med avgustovskim neurjem poplavljena in so ti otroci ostali v Žabici. Kljub prostorski stiski so jim prizadevni zaposleni uredili začasne igralnice v telovadnici, na galeriji in v zbornici. Strokovni delavci se trudijo nuditi prijetne spomine tudi na to obdobje, k temu pa zagotovo pripomore tudi zares lepo vreme v teh dneh, ki ga  vsi izkoristimo za aktivno preživljanje na prostem. Tako so otroci iz skupine Sovice odšli na izlet z vlakom v park Tivoli in se peš podali na Dobeno. Skoraj vsak dan preživljamo dopoldneve na svežem zraku: ali na vrtčevskem ali športnem igrišču, na sprehodu z bibo ali brez, najmlajši pa se odpeljejo kar z vozički, seveda na vzgojiteljičin pogon.

Med osmim septembrom in osmim oktobrom poteka nacionalni mesec skupnega branja pod sloganom »Beremo skupaj«, katerega smo z veseljem sprejeli za svojega tudi v našem vrtcu, saj beremo in »beremo« vsak dan, največkrat vzgojitelji otrokom, včasih pa tudi otroci otrokom, kakšen dan pa tudi starši, babice ali dedki.

V tem mesecu smo imeli že prve roditeljske sestanke, strokovni delavci tudi razne strokovne aktive, izobraževanja in seje.

V vrtcu nam ni dolgčas, ves čas se kaj dogaja, tako v dopoldanskem kot tudi v popoldanskem času. Lepo nam je.

Napisala: Irena Mali

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja