Septembrsko dogajanje v Polžkih

S septembrom smo zakorakali v novo šolsko leto, v novi skupini – Polžki. Skupaj z otroki smo se odločili, da polžka pobližje spoznamo. Listali smo otroške strokovne knjige ter prebirali pravljice o polžkih v sklopu projekta Nacionalni mesec branja. Seveda smo ga po dolgem iskanju, našli tudi v naravi; lazarja in pa pravega vrtnega polža s hišico. Opazovali smo kako se plazi in ga posnemali skozi gibalno zgodbo Polžek išče solato. Poskušali smo ga oblikovati na več načinov; s plastelinom, risanjem z barvico, lepljenko in na ta način pripravili tudi polžjo razstavo v garderobi. Prepevali smo pesmi o polžku in se naučili deklamacijo Polžek slinček.

Začetek jeseni smo praznovali z ustvarjanjem želodkov, jesenskega venčka in s spoznavanjem jesenskih darov in znanilcev. Igralnico smo okrasili in obarvali v jesenske barve.

Enkrat tedensko smo obiskali gozd, kjer so otroci razvijali samostojno igro z naravnim materialom, premagovali smo naravne ovire; korenine, veje, hlode in s tem razvijali naše gibalne zmožnosti. V gozd se bomo še naprej vračali, ga raziskovali in v njem uživali ter se sproščali.

V tem mesecu smo priredili tudi tri rojstnodnevne zabave.

 

Irena Štebe

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja