Aprilsko dogajanje v skupini Sovice

Šolsko leto se je prevesilo v zadnjo tretjino, vseeno pa so dnevi Sovic še naprej polni zanimivih dejavnosti: tudi april je postregel s šopkom raznovrstnih aktivnosti, ob tem pa nam je šlo precej »na roke« tudi sicer pregovorno muhasto vreme za ta mesec in smo lahko praktično vsak dan preživeli na prostem med raziskovanjem Trzina z  okolico po dolgem in počez med sprehodi.

Kar dvakrat smo bili v Domžalah – v knjižnici smo se udeležili likovne delavnice in podelitve priznanj ob zaključka vsakoletnega bralnega projekta »Pravljični palček« (prav vse Sovice so bile pri tem uspešne!), v KD Franc Bernik pa smo si ogledali zanimivo glasbeno/pevsko obarvano predstavo »Povodni mož Ambrož« Andreja Rozmana – Roze, polno zabavnih ter domiselnih rim.

Šli smo še dlje, v naše glavno mesto, kjer smo pod vodstvom prijazne kustosinje Tjaše pokukali v Narodno galerijo in iskali nagajivega škrata Gala, ob tem pa spoznali vrsto slikarskih umetnin ter jih tudi sami nekaj ustvarili. Časa smo imeli nato dovolj tudi za sprehod po starem delu Ljubljane in občudovanje Prešernovega trga, Tromostovja, tržnice, ribarnice …., za piko na i pa smo si privoščili tudi živžav v prenovljenem igralnem parku Tivolija – luštno je bilo!! No, največja »dodana vrednost« omenjenih treh izletov pa so bile zagotovo vožnje z vlakom (ki so seveda vsakič minile prehitro) tja in nazaj.

Obiskala nas je tudi zobozdravstvena delavka, gospa Marjanca Božič iz ZD Domžale, ki je mladino poučila o ustni higieni ter pravilnem in rednem umivanju zobkov, Sovice pa pohvalila, da lepo skrbijo zanje. In če se znova vrnemo na vreme – v enotah Žabica in Palčica smo uspešno izvedli tudi 5-dnevni tečaj rolanja na zunanjih površinah, ki se ga je udeležila večina otrok iz starejših skupin, dež pa …. se nas je »usmilil« in je tisti čas padal kje drugje.

Sovice smo v tem zelo pestrem mesecu tudi pridno vadile pesmice in deklamacije, lotile pa smo se celo dramatizacij kratkih zgodbic (Debela repa, Pod Medvedovim dežnikom ter Zrcalce), v katerih se je našla vloga in kostum za prav vsakogar. Trud in dobra volja sta bila namenjena prav posebnemu dogodku: v našo sredino smo namreč v dopoldanskem času povabili stare starše, starše in še koga ter zares številnemu občinstvu pripravili prisrčen kulturno obarvan program, vsi skupaj pa smo se posladkali z medenjaki, ki smo jih sami spekli dan prej. Naj dodam, da so mladi pevci, recitatorji in igralci poželi bučen aplavz ter prisrčne objemčke sovje »žlahte«!

April je minil 1, 2, 3 …  kajne?

Napisal: Gašper Ogorelec

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja