PESTER OKTOBER V SKUPINI SOVICE

Tudi vas zanima, kaj vse smo Sovice počele in doživele v oktobru?  Poleg vsakodnevne vrtčevske rutine smo dogajanje popestrili tudi z dejavnostmi z »dodano vrednostjo« ter doživeli veliko lepega. Za začetek smo obiskali  Arboretum ter izvedeli marsikaj zanimivega o drevesih in njihovih plodovih, naužili pa smo se tudi tamkajšnjih domiselno urejenih igral. V mesecu nacionalnega branja smo »piko na i« dodali z obiskom šolske knjižnice, kjer nam je prijazna bibliotekarka Melita razkazala tamkajšnji svet knjig, za nameček pa pripravila še krajši predstavi miniaturnega gledališča kamišibaj. Ker je oktober mesec požarne varnosti, smo prisostvovali evakuacijski vaji (ter se odlično odrezali) ter obiskali trzinske gasilce v njihovi novi stavbi – vozila, oprema ter tehnike gašenja so Sovice povsem prevzele ter navdušile, prav vsi otroci pa so si ta dan želeli postati (ko bodo veliki) ….gasilci!!!

Prav je, da se udeležujemo tudi kulturnih prireditev, zato smo se v domžalski KD France Bernik na ogled mednarodno nagrajenih animiranih filmov odpravili kar z vlakom in tako odlično prepletli prijetno s koristnim! Nekaj dni kasneje je sledil še obisk strokovne sodelavke KD France Bernik, pod njenim mentorstvom pa smo izdelali nekaj preprostih gibljivih sličic. Ker je bil mesec nenavadno topel in primeren za aktivnosti na prostem, smo enega od petkov namenili tudi kolesarjenju – atletska steza v bližnjem športnem parku je bila tako prizorišče dirk, premagovanja poligona ter preizkusa spretnostne vožnje, Sovice pa so se v vseh treh disciplinah izvrstno odrezale!

Kot rečeno – oktober smo Sovice preživele zelo aktivno (kot si lahko ogledate tudi v nekaj fotoutrinkih) ter doživele veliko lepega.

Napisal: Gašper Ogorelec

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja