OTROCI IZ VRTCA PALČICA NA TABORU V CŠOD MEDVED

Od ponedeljka, 3. 1. 2022 do srede, 5. 1. 2022 se je 31 otrok in 5 vzgojiteljic iz vrtca Trzin, enota vrtec Palčica udeležilo tabora v naravi  v CŠOD Medved na Medvedjem Brdu.

V ponedeljek okrog pol devetih zjutraj smo se izpred vrtca odpeljali polni veselega pričakovanja novim dogodivščinam naproti. Ko smo prispeli na CŠOD Medved, smo se najprej nastanili v sobe, nato pa nas je že čakala malica, katero smo z užitkom pojedli. Po malici smo odšli na ogled okolice doma do kmetije, kjer smo si ogledali različne živali. Ob povratku v dom nas je že čakalo kosilo, takoj po njem pa smo se odpravili na lov za zakladom. Otroci so ob poti iskali podobo medveda. Ko so jo našli, so morali odgovoriti na zastavljeno uganko. Ob pravilnem odgovoru smo nadaljevali pot in bili vse bližje zakladu, ki nas je čakal takoj za dvema znakoma skupaj. Otroci so uspešno odgovorili na vse zastavljene uganke in na koncu uspešno našli skriti zaklad – bilo je suho sadje, katero jim je šlo še posebej v slast. Ob povratku v dom smo poslušali zgodbo o soncu, ki se je pokrilo s črno odejo, ker so se živali pritoževale čez njegovo vročino in svetlobo. Po pripovedovanju so otroci ustvarjali na to temo. Ker smo bili po večerji še vsi polni energije, smo se odpravili na nočni pohod z lučkami, na katerem so otroci resnično uživali. Ob povratku smo se uredili za spanje, prebrali pravljico in si zaželeli lahko noč. Otroci so hitro zaspali v pričakovanju jutrišnjih dejavnosti.

Drugi dan je prinesel polno različnih dejavnosti. Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini: ena skupina je odšla na sprehod do snega na oddaljenem travniku, kjer so otroci uživali v igri na snegu, druga skupina pa je mesila in oblikovala piškote. Po malici sta se skupini zamenjali. Dopoldne je čisto prehitro minilo in že je bil čas za kosilo. Po kosilu smo se malo spočili, nato pa nas je čakala čarobna dežela škratov, kjer nas je škrat Krištof prosil za pomoč. Prosil nas je, če mu naredimo hišico, ker jo je po nesreči podrl in je ni imel časa postaviti zase, ker je pomagal graditi hišice drugim prebivalcem gozda. Otroci so se izkazali, postavili so mu zelo zanimiva bivališča. Po delavnici je sledila malica, kjer so se otroci sladkali s piškoti, ki so jih naredili dopoldne. Nato smo imeli rojstnodnevno zabavo z glasbo, plesom in baloni, po večerji pa je sledil kino večer in s pravljico smo zaključili drugi dan tabora.

Zadnji dan je bil še posebej pester. Pred in po zajtrku smo pakirali kovčke in potovalke, medtem pa so otroci risali, barvali ali se igrali družabne igre. Nato pa smo končno dočakali trenutek, ko so se otroci lahko spustili skozi medvedova usta po toboganu v telovadnico. Spust ni bil kar tako, moral si biti zares pogumen. Nato smo se razdelili v dve skupini: prva je imela delavnico molzenja krave in igre Štrbunk-metanje vreč v luknjo v lesenem podu, druga skupina pa je v naravoslovni učilnici spoznavala živali, ne samo preko pogovora ali slik, ampak tudi v živo. Tisti otroci, ki so si to želeli, so živali lahko prijeli ali jih pobožali. Po malici sta se skupini zamenjali. Sledilo je kosilo in priprava na avtobus ter vožnja  domov.

Vsi smo zdravi, veseli in polni lepih vtisov prispeli nazaj domov in to šteje največ.

Zapisala: Irena Mali

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja